06 August 2013

kadang kadang

salam semua

lama sangat dah aku tinggal ruangan ini
pelbagai alasan yang boleh aku nyatakan andai itu perlu
tapi
apa perlunya kan


14 February 2013

sakit itu nikmat..

salam semua

camne cuti korang?
mesti macam² aktiviti yang korang dah berjaya buatkan
kalau tanya aku tentang cuti² yang deret 4 hari lepas
aku xde buat apa² pun, melainkan telah berjaya memenuhkan 3 hari dengan OT
sehari dengan jalan² kat area rumah
mama ajak g jenjalan pun aku m.a.l.a.s

nway, aku bukan saja² je nak malas
tapi ada sebab musababnya untuk aku menjadi malas
gini ceritanya, owh cerita ni cerita ulang tayang yer
mana yang dah tau sila buat² macam tak tau..

kaki aku kan agak fragile sedikit
silap step, mesti ke laut..
ditakdirkan ntah apa puncanya, jumaat (08022013) tu aku dh rasa semacam
catwalk dh x berapa nak menjadi sangat
tapi alhamdulillah la
semua aktiviti lancar jumaat tu (owh kesian myDato' sbb xdpt bfast sama)

hari sabtu tu, memang dah makin sakit sikit²
macam kontradiksi org nak beranak tu la sakitnya
*matila gambaran yang melampau sangat katanya

abis je OT, aku sempat melenjan ke JJ (melayang pulus aku sbb shopping CNY)
malam tu still ada la sikit² sakitnya

ahad, sakit still ada, cuma masih terkawal
tapi sebab ramai sangat yang berbunyi soh g klinik
aku terjah la klinik Dr Idzham a.k.a klinik panel famili aku
kebetulan dapat jumpa Dr Aznil yang rawat aku sebelum ni
dia agak terkejut gak la, sbb aku kata sakit tu datang balik
prung prang prung prang dengan dia
dia advice g jumpa pakar orto untuk lebih detail rawatannya

makanya, isnin lepas... kebetulan nak g opis
aku singgah g hPJ, orang memang la x ramai sangat sbb cuti lagi kan
tapi tetap nak tggu turn aku memang bercinta sangat
lepas setel tapisan kat kaunter TRIAGE tu
aku masuk jumpa doktor pulak, yang ni pun still prung prang prung prang bagai
dia suggest aku untuk cucok sedas kat bonbon
tp dia ada mention, kalau nk wat follow up kena g selayang
cuma kalau ke selayang tu, kena tunggu dalam 3 - 4 bulan pulak
dan kalau banyaaaakkkkkkkkkkkkk duit dialu²kan g private
kat private paling cikai dalam 600 hengget!

sudahnya, aku pun xtau nk buat apa
sebab, kalau nak g selayang @ private, mesti la dia kena bagi surat ke apa ke kan
tapi xde pulak.. yang aku dapat adalah sedas cucokan ubat kat bonbon
owhhhhhh, memang sedap sangaaaaaaaaaaaaaaatttttt (nak laaaaggggggiiiiiiiiiii)

sakit itu nikmat!

wasalam~





12 February 2013

should I or shouldn't I



Merancang sesuatu dan berharap ia akan berlaku. 
Tapi kalau tidak terjadi, frust menonggeng sendiri.

Tidak merancang, just let it happen naturally,  
karang lain pulak yang jadi. 

So, should I or shouldn't I?